Детоксикационен пластир Master Herb - Част 1

Оценете
(5 гласа)
Детоксикационен пластир Master Herb Детоксикационен пластир Master Herb TianDe

"Ако сте загубили пари - вие сте загубили нещо, ако сте загубили здравето си - вие сте загубили всичко!"

китайска поговорка

 

detoksikacionen-plastirФатални отклонения в здравето на съвременните хора

Типичният съвременен европейски човек е вече хронично болен. Едва навършил 20-25 години, той има отклонения, характерни за 60-годишните: болки в ставите, болки в гърба, артрит, артроза, сива коса, преждевременни бръчки, увисването на кожата и т.н. Практически всеки втори жител на европейска територия страда от хронична умора, безсъние и чести главоболия. В същото време все повече сред хората на средна възраст се появяват симптоми на „акне”, които са характерни за юношеска възраст. Въз основана тези тенденции, американските учени провели широкомащабни изследвания. Резултатите били разочароващи – стареенето при съвременните хората е започнало да настъпва с около 5 години по-рано. Ако преди се е смятало, че навлизането в зряла възраст започва след 40-тата година, то днес тя започва след 35-тата. Тогава възниква въпросът:

                 Как се е стигнало до тази тенденция?

Токсините – Враг №1 на човека

Природата е замислила човешкия организъм като саморегулираща се, самовъзтановяваща се система. В продължение на хилядолетия, хората се адаптират към съществуващите типове на токсини и произвеждат свои собствени вътрешни механизми за неутрализирането им. Въпреки това, бързото развитие на цивилизацията е нарушило реда на тази последователна система, през ХХ век върху човека се посипа лавина от непознати за тялото му токсини (ксенобиотици), като допълнение към обичайните екзотоксини и ендотоксини. В момента има около 4000 названия на ксенобиотици - вещества, създадени от хората и несъществуващи по-рано в природата (преди всичко това са хлоросъдържащи токсични съединения). Типичен пример за ксенобиотик е клетъчната отрова диоксин. Диоксина е с най-високо съдържание в изгорелите автомобилни газове, образува се при изгарянето на отпадъци и най-вече при пластмасови отпадъци, при производството на бои, при хлориране на водата, в тютюневия дим и др. Размера на смъртоносната доза диоксин за хората е 1000 пъти по-малък от аналогичния размер, който се съдържа в някои отровни бойни вещества (зоман, зарин и табун). В почвата диоксина изчезва в течение на десет години, а за изчистването му от организма са нужни осем години. Средата в която живее съвременния човек е достатъчно агресивна – ние сме обкръжени от вируси, бактерии и токсични вещества. В ежедневието си рядко употребяваме екологично чисти продукти, дишаме замърсен въздух, поглъщаме прекалено голямо количество лекарствени препарати и сме под постоянен стрес. Това разбира се води до натрупването на токсични вещества в организма. Попадналите в организма чрез въздуха, храната и водата вредни вещества, частично се неутрализират и извеждат от организма, но голяма част от тях остават. Най-често тези вещества се отлагат в клетъчната мембрана, образувайки антигени, нарушавайки клетъчната обмяна и възпрепятствайки нормалната окислително-възстановителните реакции в тялото. В резултат на това в червата се натрупват килограми фекални камъни, в жлъчния мехур, бъбреците и черния дроб се образуват пясък и камъни, гъстотата и киселинността на кръвта се увеличава, нарушава се кръвообръщението, подтиска се имунната система, създават се условия за развитие на бактерии и паразити.

Справка:

Екзотоксини – Това са вредни химични вещества с естествен произход, които попадат в човешкия организъм от външната среда чрез храната, въздуха, водата и т.н. Често са добавят към хранителните продукти поради способността им да подсилват вкуса им.

Ендотоксини – Токсични вещества, които се образуват в организма в резултат на естествения метаболизъм (обмяна на веществата). Образуването на токсичните съединения е резултат от активно водене на нездравословен начин на живот, непълноценно хранене, стрес, злоупотреба с лекарствени средства и упойващи вещества.

Антигени – Вещества, които се възприемат от организма като чужди и предизвикват съответен имунен отговор. Те представляват белтъци по повърхността на еритроцитите.

Фfekalni-kamaniекални камъни - Неправилните хранителни навици, стресът, слабата физическа активност, недохранването или преяждането, тютюнопушенето и употребата на алкохол, лошото храносмилане, констипацията (запекът), употребата на лаксативни (разхлабващи) средства обременяват дебелото черво и нарушават нормалните му функции. В резултат на това неасимилираната храна и крайните продукти от храносмилането се натрупват, втвърдяват се и се отлагат по стените на дебелото черво – образуват се фекални камъни, което затруднява отделянето на фекалните маси от организма. Натрупването на фекални камъни води до автоинтоксикация на организма. Токсините преминават в кръвта и достигат до всички органи и системи на тялото. Това води до срив на имунната система, което се изразява в податливост на организма към вируси и инфекции. Тялото трудно се възстановява след прекарани заболявания.

Източник на токсините – целият ви бит

С какво се храним ?

Концентрирани канцерогени в бързите храни. Нитрати и соли на азотната киселина в плодовете и зеленчуците в резултат на обработката им с пестициди и хербициди. Оцветители, овкусители, консерванти, вещества, използвани за повишаване на ръста и теглото на животните - антибиотици, хормони, стимуланти и др.

Какво пием ?

Вредната за организма хлорирана вода (хлора, съединявайки се с органична материя образува диоксид). Или „безобидната”, бутилирана от „естествени източници” вода. При това 80% от водата „от магазина” е толкова добре пречистена, че в нея не остават нито полезни, нито вредни вещества. За вредата от алкохолните и безалкохолните напитки няма да говорим. Според статистика 90% от хората употребяват алкохол в края на деня – бира, водка, вино и т.н.

Какво дишаме ?

Изгорели автомобилни газове, допринасящи за развитието на атеросклероза и деменция. Изпарения от пластмасови мебели, винилови настилки, душ-завеси и други домакински пособия, съдържащи фталати - химикали, които могат да доведат до рак на гърдата . Общо във въздуха има повече от 40 хиляди различни химикали, имащи отрицателни ефекти върху организма.

Какви предмети използваме в бита си ?

Днес практически няма област от човешката дейност, която да е останала незасегната от химикалите. Те се съдържат в незалепващите покрития, бензина, водоустойчивите вещи и влияят отрицателно на имунната система. Бензена се съдържа в лепилото, тапетите, боите, мебелния восък и е вреден за бъбреците. Независимо дали сме си у дома, на работа, в автомобил, на курорт или из града, ние през цялото време сме изложени под влиянието на токсични вещества. И като се има в предвид универсалната привързаност на хората към алкохола и тютюневите изделия – списъка на заболяванията се удължава. Това говори, че трябва да се направи стъпка към активно лечение.

Какво лечение да предприемем ?

Използвайки синтетични лекарствени средства, ние допълнително влошаваме ситуацията. Много често лекувайки едно заболяване си предизвикваме друго. Медикаментите, които човек започва да поема практически с първата година от живота си са токсични и имат разрушителни странични ефекти. Проблеми с бъбреците, черния дроб, стомашно-чревния тракт, нарушена микрофлора - това не е пълния списък от нежелани реакции, свързани с употребата на лекарства. Ако прибавим и случаи на фалшиви лекарства или такива с изтекъл срок на годност – картината изглежда съвсем неоптимистична. Кой от нас може да избегне това ? – За съжаление за повечето от нас чистия въздух, изворната вода и екологичната храна са лукс.

Как да постъпим ?

Редовното пречистване на организма от токсини трябва да се превърне в навик за всеки човек ! (Ако разбира се сме поне малко загрижени за собственото си здраве и красота). Всеки ден ние мием ръцете си, тялото, зъбите и необходимостта от този ежедневен ритуал не предизвиква никакво съмнение, че се води от необходимостта на хигиенните норми. Тогава, защо сме толкова невнимателни по отношение на „замърсяванията” вътре в нас ?

С възрастта способността на организма за самостоятелно извеждане и неутрализиране на токсините отслабва. Поради това, колкото по-рано човек се замисли за вътрешната чистота на тялото си, толкова по-малко заболявания ще има в бъдеще и толкова по-бавно ще остарява.

Прочетена 7739 пъти
Вие сте тук:Home Блог Детоксикационен пластир Master Herb - Част 1