Детоксикационен пластир Master Herb - Част 2

Оценете
(4 гласа)
Детоксикационен пластир Master Herb Детоксикационен пластир Master Herb TianDe

Как да се изчистим от токсините?

 

Подход на класическата европейска медицина.

Оздравяване чрез вътрешно въздействие. Съвсем ясно е, че изолацията от околната среда и стреса е невъзможна. В такава реалност човешкият организъм няма друг избор освен да трупа токсини, които водят след себе си болести. Боледуващите често се обръщат за помощ към съвременната медицина. Някои от методите на детоксикация, които предлага тя обаче са меко казано доста проблематични:

  1. 1.Механична детоксикация – пречистване на червата с помощта на клизмотерапия и хидротерапия (промиване на червата с вода). Тези методи спомагат за извеждане на шлаките от организма, но заедно с тях се премахват и полезните бактерии, витамини и минерали. В резултат на това се получава обратен ефект. След подобни манипулации вие сериозно рискувате да получите дисбактериоза на червата, чревно кървене и цял куп чревни болести.
  2. 2.Лечение чрез лекарствени средства (таблетки,отвари,таблетки) – най-популярните версии на този метод са:

а) Използване на перорални лекарства, лаксативи за улесняване на отделяне и премахване на токсините от червата. Те предизвикват продължителна диария, нарушават функцията на червата, намалява съпротивителните сили на организма, позволява проникването на вредни бактерии и развитието на нови болести.

б) Форсирана диореза – отстраняване на вредните токсини чрез изкуствено стимулиране на повишено уриниране. Възможни усложнения са: остра сърдечна недостатъчност, белодробен оток, мозъка, нарушения на киселинно-алкалния баланс, хиповолемия (намаляване обема на кръвната плазма), остра бъбречна недостатъчност и т.н.

Този метод може да се нарече борба срещу отрови с отрова. Лекарствените средства неизменно водят до странични ефекти, а главното е че се натрупват в тъканите на организма (най-вече в черния дроб и стомашно-чревния тракт, които ги извеждат) и с течение на времето предизвикват здравословни проблеми.

Преждевременно стареене, хронична умора, често главоболие, безсъние, проблеми с храносмилането, влошаване на състоянието на кожата, на ноктите и косата, умора, подуване, увреждане на нервната система, неспособност за концентрация, замъглено зрение, загуба на слуха, високо кръвно налягане, астма, алергии, целулит и т.н. Ако имате един от тези признаци, може да се говори за наличие на токсини в тялото ви и съответно необходимостта от предприемане на мерки за изчистване на организма.

 

Подход на традиционната китайска медицина.

Самолечение без външна намеса. Както вече споменахме – човешкото тяло е проектирано от природата мъдро и има естествени защитни механизми, които го предпазват от „затлачване с вредни вещества”. Според теориите на китайската медицина, хората замислили се за пречистване на организма първо трябва да се запитат за работата на вътрешните си органи. За нормалния човек характерния цикличен процес е храносмилане, абсорбция и екстракция, т.е. функцията на вътрешните органи, кръвообращението и чистите мердиани самостоятелно отстраняват и извеждат отпадъчните продукти произведени по време на метаболизма. Този процес може да се нарече отделяне на токсини или избавяне от токсини. Ако в тези процеси се получи сблъсък, означава че каналите се препокриват и между отделните транспортни звена изчезва информационната връзка- това може да доведе до заболяване според професор Мей Ляндуо, оглавяващ Терапевтичното отделение в Медицинският институт Дунчжимен към Пекинският университет по китайска медицина. Здравите организми сами успяват да проверяват и филтрират веществата – полезните остават, вредните излизат. Този процес е възможен благодарение на девет защитници от токсини : стомаха, лимфната система, очите, белите дробове, черния дроб, кожата, бъбреците и червата.

 

  1. 1.Лимфна система – място в което се събират токсините.

Лимфната система играе ролята на колектор на токсини. Лимфата циркулира в цялото тяло и събира токсините в лимфните възли. От тях токсините се филтрират в кръвта и се прехвърлят към белите дробове, кожата, черния дроб, бъбреците и др. за да се подпомогне тяхното отлагане в тялото. Нарушаването на тази естествена циркулация води до натрупване на токсични вещества в организма.

За да стимулирате потока на лимфата взимайте гореща вана всеки ден в продължение на 10-15 мин. В студено време можете да ги замените с горещи вани на краката ако ви е твърде студено.

  1. 2.Кожа – мрежа за детоксикация на цялото тяло.

Кожта е мощен отделителен орган. Когато вътрешните органи започват да изпитват затруднения с „шлаката” те се обръщат към резервния орган - кожата. Чрез потта и мастните жлези, кожата извежда вредните за организма вещества (излишните соли, кисилини и др.). Състоянието на кожата обикновено е следствие от „вътрешна интоксикация” под формата на акне, отток, алергичен обрив, дерматит, нездравословен жълтеникав тен, преждевременни бръчки и отпускане. За нарушаване на отделителните функции говори също ниското потоотделяне при високи натоварвания. Това е сериозно препятствие на пътя за нормално извеждане на токсините от организма.

 

Най-малко веднъж седмично се отдайте на спортно занимание, идете на сауна, баня, на място където ще предизвикате обилно изпотяване. Следете за нивото на изпотяване и възстановете водния баланс.

 

  1. 3.Стомах – врата за токсините.

Стомаха е първата преграда, която срещат токсините в организма. В процеса на храносмилането той разпознава и усвоява полезните за организма вещества, а вредните ги изхвърля. Повръщането не е метод да се избавим от токсините в организма си. Напротив – ако стомаха работи лошо, то човека получава подуване, киселини, загуба на апетит. Когато стомаха започне да изпълнява зле ролята си на „вратар” и токсините проникват в организма. В резултат на това имунитета се снижава и здравето се влошава.

 

Опитайте се да се придържате към хранителен режим. Това ще запази чувствителността на стомаха към токсини и първата защитна линия срещу тях. Освен това не консумирайте прекалено кисели или прекалено пикантни храни.

 

Обичайте тялото си ! Защото този невероятен организъм може сам да поддържа здравословното си състояние с минимални усилия от ваша страна.

  1. 4.Бели дробове – въздушен филтър.

В белите дробове става лесно натрупването на токсини. Всеки ден човек вдишва над 1000 литра въздух, който съдържа огромен брой бактерии, вируси, прах и други вредни вещества. Част от веществата в белите дробове и метаболитните отпадъци могат да бъдат получени под формата на газ чрез дишане. Вредните вещества могат да бъдат отстранени под формата на слуз при кашлица. Образуването на храчки по начало е реакция на имунната система срещу вирусите. Ако при кашлица не се отделят храчки, значи липсва здравословна реакция на организма срещу токсините.

 

Практикувайте дълбоко дишане при всяка възможност – всеки път когато сте на открито или най-малко проветрявайте помещенията, които обитавате. Няколко пъти активно вдишайте и издишайте и след това се прокашляйте. Така ще помогнете за детоксикацията на белите дробове. Не пушете! Дробовете на пушачите губят уникалната възможност да филтрират токсините.

 

  1. 5.Черен дроб – апарат за детоксикация.

Черния дроб е един от основните „чистачи” на организма. Синтезираната в него жлъчка спомага за извеждането на потенциалните токсични съединения или ги неутрализира. Следователно нарушената му функция води до натрупване на токсични вещества, възпрепятства нормалното съсирване на кръвта и повишена съдова пропускливост. Това води до оттоци на главния и гръбначния мозък, проникването на токсини в тях от разпадането на блирубина (представлява един от междинните продукти на разграждане на хемоглобина) и жлъчните киселини.

За да поддържате черния дроб здрав е необходимо да изключите от менюто си алкохола и пържените храни. Да не се преяжда, особено преди лягане. Изпивайте по 2л вода на ден, като задължително пиете вода между храненията (2-3 глътки). Преди лягане пийте по една изстудена чаша преварена вода, в която сте разтворили една чаена лъжичка мед и няколко капки лимонов сок или лимонова киселина.

  1. 6.Очи – „водопроводен кран” за токсини.

Доказано е, че в сълзата се съдържа голямо количество вредни вещества. И обикновеното сълзене, от което възрастните се притесняват, изпълнява важна функция – извежда токсини. Може да изглежда парадоксално, но хората, които се опитват да спрат сълзите си могат да си докарат здравословни проблеми. „Шлаката”, която може да се изведе чрез сълзите остава вътре в организма.

Плачете! И позволявайте на децата си да плачат, не им налагайте фалшиви стереотипи за „добро поведение”. Ако Ви е трудно да поплачете поне веднъж месечно, то погледайте мелодрами или режете лук. След като сте си поплакали не забравяйте да попълните баланса на течностите.

  1. 7.Бъбреци – филтър на кръвта.

Бъбреците изпълняват една от най-важните функции – филтрират кръвта. Те подбират полезните вещества (натрий, калий, фосфор и т.н.) и ги предава обратно в кръвта. Вредните вещества от обмяната на веществата (токсини, излишна вода, соли, киселини и др.) бъбреците извеждат от организма чрез урината. Ако „шлаката” не се изведе навреме от организма има опасност да доведе до отравяне на организма. Болки в долната част на гърба и коленете, обилно изпотяване през нощта, косопад, посивяване на косите, импотентност, раздразнителност - чести последици от нарушена функция на бъбреците.

 

Пийте много течности ! Това ще намали концентрацията на токсини в организма, ще подобри обмяната на веществата, ще спомогне за извеждането на голямо количество токсини. Препоръчва се дневно на празен стомах да се изпива по една чаша чешмяна вода със стайна температура.

  1. 8.Черва – долен канал за токсини.

Червата са магистрала (около 3 метра) по която преминава цялата храна попаднала в организма. В тях се усвояват хранителните вещества и всичко ненужна и несмилаемо постепенно се изхвърля от организма под формата на изпражнения. За съжаление, част от тези вещества засядат по този дълъг път. Дори здрав на вид човек може с течение на времето да натрупа до 20кг фекални камъни, които никога не могат да бъдат изведени по естествен път. Тази „шлака” не остава като мъртво тегло, а започва бавно да се разлага и трови организма с токсини. Натрупването на „шлака” в червата на свой ред води до нарушаване на усвояването на витамини и хранителни вещества, отслабване на имунитета, намаляване на енергийния баланс и способността за самолечение.

Изградете си навик за раздвижване на червата 1- 2 дневно. По възможност да се намали времето за извеждането на отпадъчните вещества от червата. За да предотвратите запека и подобрите функцията на червата трябва да консумирате повече храни с фибри – пресни плодове, зеленчуци, сушени плодове, орехи, хлебни изделия, боб.

plastir-master-herb

 

Трансдермално почистване – алтернативен метод на класическата медицина.

Възстановяване чрез външна стимулация.

В усилието си да подобрим здравето и да се изчистим от „шлаката” с помощта на класическите терапевтични средства, ние редовно се тровим с лекарствени препарати, разрушаваме си имунитета и агресивно се намесваме в естествения механизъм на саморегулация. Често дори не се замисляме за алтернативни методи. Междувременно може да се избавим от токсините и проведем лечение без да се намесваме във функцията на организма. Детоксикациония пластир Master Herb е саздаден под строгия надзор на Националния изследователски институт по китайска медицина и фармакология и счупи стереотипите на западната медицина. Явяващ се достойна алтернатива на класическата медицина, той е от голяма полза за хората които са загрижени за своето здраве. Стандартните методи за пречистване като механичната детоксикация, като лаксативи или форсирана диурезия, извеждат само тези „шлаки”, които циркулират в естествените телесни течности. Тези токсини, които се явяват биоакумулиращи (натрупани в живата тъкан) са много устойчиви и извеждането им от организма е просто невъзможно !

Трансдермалният пречистващ пластир Master Herb се различава от тях. Пластира извежда токсините не само от течните фракции на организма (кръв, лимфа), но така също и от по-плътни тъкани (кости, мускули, мазнини, съединителна тъкан). Активните вещества на пластира влияат само рефлексно, не проникват в организма. Това изключва разграждането на активните съставки и неблагоприятното им влияние върху черния дроб, стомашно-чревния тракт и здравословното състояние като цяло.

За разлика от традиционните методи за извеждане на токсини от тялото, трансдермалния почистващ пластир Master Herb има благоприятен ефект върху цялото тяло, напълно безопасен е няма странични ефекти. Приемането на пластира е комфортно и прави излишни дългите и неприятни медицински процедури за пречистване.

Сравнителна таблица за въздействието на

лекарствените средства и детоксикационният пластир Master Herb

 

Състав

Синтетичните вещества имат много странични ефекти и внасят допълнителни токсини в организма.

Бамбуков оцет, екстракт от бамбук,ангелика, зехтин и бадемово масло не съдържат синтетични химикали.

 

Насочено действие

Директно проникване в стомашно-чревния тракт, което води до отрицателен ефект върху вътрешните органи и костния мозък.

 

Издърпване на токсините.

 

Принцип на действие

 

Премахване на симптомите и болките без да е установена причината.

Отстраняване на причинителите на заболявания: премахване на вредните вещества и излишната течност от организма.

 

Странични ефекти

 

Почти винаги по-един и същи начин. Токсичните лекарствени средства след време провокират нови заболявания.

Странични ефекти са невъзможни. Трансдермалния метод за пречистване, без използването на синтетични вещества предотвратява натрупването на токсини.

Пристрастяване

Има

Няма

Резултат в переспектива

Сравнително бързи резултати, които често след прекратяване на приема на лекарството изчезват или се появяват странични ефекти.

Работи не за моментен ефект, а и в перспектива. Напълно извежда вредните вещества, отстранява причинителите им, премахва възможността за появата на заболяване.

 

Прочетена 4806 пъти
Вие сте тук:Home Блог Детоксикационен пластир Master Herb - Част 2